BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (20.02.2016)

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Mahir Ünal’ın mesajı şöyledir: 


“Turizm sektörünün yapı taşlarından olan rehberlerin Türkiye’nin yüksek standartlarda, kaliteli hizmet sunan çağdaş turizm yapısı ile dünyada adından söz ettirmesinde yadsınamaz bir payı vardır.

Bugün, sektörde böylesi önemli bir paya sahip tanıtım elçilerimiz rehberlerin üstlendikleri rollere yakından bakmak için bir fırsattır.

Türk turizmi zaman zaman dış faktörlerin yansımasıyla zorlu dönemeçlere girse de sektörün paydaşları olarak sorunlar karşısında hızlı ve doğru şekilde çözüm üretmeyi ve koşulları yenmeyi her zaman başardık. Bu kez de mevcut sorunları aynı birlik-beraberlik duygusu, aynı etik değerler, aynı amatör ruh-profesyonel yaklaşımın yanı sıra alacağımız önlemlerle aşacağımıza inancım tamdır. Bu yolda rehberlerimizin donanım ve deneyimleriyle önemli katkıları olmuştur, olacaktır. 

Bugüne dek rehberlik mesleğine yönelik tüm konularda Bakanlık olarak her zaman rehberlerimizin çözüm ortağı olduk, bundan sonra da bizzat ben ve tüm çalışma arkadaşlarım bu bağı daha da güçlendireceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ülke tanıtımında başarılı bir tablonun altına emekleriyle imza atan rehberlerimizin Dünya Rehberler Günü’nü kutlarım.”

20 Şubat 2016