BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (12.02.2016)

6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİ YÜRÜRLÜKTE

 
Yakıt Desteğinde Sınırlar Kaldırıldı ve Kapsam Genişletildi
 
Yurtdışından turist getiren seyahat acentalarına verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesi, Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Geçen sene 13 ülkeden turist getiren acentalar için uygulanan desteğin kapsamı dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Ayrıca 2015'te İzmir, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Milas-Bodrum, Muğla-Dalaman olarak açıklanan havalimanlarına Zafer Havalimanı da eklendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ünal "2015 yılında;  Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna’dan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla -Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes havaalanlarına tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan uçak başına 6.000 ABD Doları destek verilmesi kararlaştırılmıştı.

Son günlerde ülkemiz ve Rusya arasında yaşanan gerginlik sonrası Rusya tarafından alınan kararların ülkemiz turizmine etkileri ve alınacak tedbirleri sektör temsilcileriyle değerlendirdik. Toplantıların ardından kısa bir sürede “Acil eylem planı” oluşturduk. Konuyu önce Bakanlar Kurulu’nda, ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüştük. 
 
Bu kapsamda bu uygulamamızı sadece 13 ülke ile sınırlı olmaktan çıkarıp dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişlettik. Ayrıca söz konusu 5 havalimanına Kütahya Zafer havalimanını da ekledik. Bu kararla ülke sınırlaması olmadan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman ve Muğla Milas-Bodrum'a inecek tarifeli ve tarifesiz tüm uçaklar, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına ise tarifesiz inecek her uçak için turist getiren seyahat acentasına 6 bin dolar yakıt desteği sağlayacağız. Bakanlar Kurulu kararımız bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sektörümüze hayırlı olsun."
 
12.02.2016