BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (06.07.2015)

BASIN AÇIKLAMASI
 
Adana medyasına mensup bazı yayın organlarında (4 Temmuz 2015) “Ömer Çelik'ten zalimlerle imza tebessümü!” başlığıyla aktarılan haberde tamamen gerçek dışı bilgilere yer verilmiştir.
 
Haberekonu olan turizm anlaşması özel girişim olarak faaliyet gösteren acenteler arasında yapılmış olup, anlaşmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakan Ömer Çelik ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Bakan Ömer Çelik sosyal medya hesabından yalnızca acenteler ile onların bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu anlaşmayı duyurmuştur.
 
Haberle birlikte kullanılan ve “zalimlerle imza tebessümü” olarak tanımlanan fotoğraf, iki yıl önce Bakan Ömer Çelik’in 24 Mart 2013 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Şanghay'daki Türkiye Araştırmaları Merkezinin açılışında çekilmiştir. Açılışa ilişkinhaber ve görseller Bakanlık sitesinde yer almaktadır.
(http://basin.kultur.gov.tr/TR,50836/kultur-ve-turizm-bakani-omer-celik-sanghay-da-turkiye-a-.html)
 
Haberciliğin temel prensiplerinden “doğruluk” ve “gerçeklik” ilkelerine tamamen ters olan bu haberin, halkımızı, bu mübarek ayda duygularını kullanarak yanıltmaya yönelik hazırlandığı açık ve nettir. Mesleki etikle hiçbir şekilde bağdaşmayan buhaber, kamuoyunun takdirine bırakılmıştır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.